Optreden Harry and the Poorboys Moravská Třebová


Kasteelfeest.

Augustus 2019

Afgelopen augustus zijn wij, Harry and the Poorboys, voor de tweede keer vertrokken naar Morovska Trebova.
Op uitnodiging van de organisatie van de zusterstad van Vlaardingen, hebben we aldaar twee optredens gedaan. Evenals twee jaar geleden zijn we met enthousiasme ontvangen en het was weer een feest om daar te zijn.

Het eerste optreden was voor ons niet makkelijk. Het moest gebeuren in een oude kapel van een net geopend verzorgingshuis. Omdat dit een vrij hoog en leeg gebouw is, bleef het geluid maar door echoën.
De mensen die aanwezig waren hebben er in ieder geval van genoten en dat maakte alles goed voor ons. Het tweede optreden was voor ons een enorm feest.
In de tuin van het prachtige kasteel was een podium opgebouwd in een middeleeuwse setting en met behulp van een geluidsman hebben we daar een geweldig optreden kunnen realiseren. Wij bedanken de organisatie en de lokale bevolking voor hun enthousiasme, omdat zij het voor ons tot een groot feest hebben gemaakt.
Zouden we het nog een keer doen?, absoluut. De sfeer in dat stadje is heerlijk ontspannen en we voelen ons er enorm welkom. Nogmaals bedankt en graag tot ziens in Morovska Trebova.

Namens Harry and the Poorbooys.
Giedus Sebrechts.

Bezoek Basisschool uit Moravská Třebová aan Vlaardingen.


Mei 2019

Al sedert 2012 is er een intensief contact tussen de school in Moravska Trebova en obs Klimop in Vlaardingen. Jaarlijks proberen zij elkaar om en om te bezoeken en een gezamenlijk programma te draaien.
In 2018 nog was groep 7/8 van Klimop in de meivakantie op bezoek in Moravska met een groep Vlaardingse leerkrachten. Onlangs is de Tsjechische groep 3 (leeftijd van onze groep 5) hier in Vlaardingen op bezoek geweest met hun leerkracht en een aantal betrokken ouders.

Natuurlijk stond een bezoek aan het stadhuis gepland alwaar er een hartelijke ontvangst was door de burgemeester. Ook waren de kinderen in het museum van Vlaardingen uitgenodigd en werd er gezwommen in zwembad de Kulk. Er waren dans-en muzieklessen op school die de leerlingen gezamenlijk met de Vlaardingse kinderen volgden.
Tevens is samen sporten een vast onderdeel van het programma.  Natuurlijk wordt er ook een uitje verzorgd om een stukje van Nederland te laten zien. Een dagje Delft, Scheveningen en aanvullend een bezoek aan Madurodam maken de 4 daagse reis tot een onvergetelijke ervaring!
Ondanks de moeilijkheid van de taal, worden er door kinderen in korte tijd onderlinge vriendschappen gesloten.
Het leren kennen en begrijpen van elkaar is een belangrijk doel bij deze uitwisseling.


Anemieke van HoofBezoek Openbare basisschool Klimop aan Moravská Třebová.


Mei 2018

In mei 2018 bezochten de leerlingen van groep 7/8 van obs Klimop MT. Voor de leerlingen is dit een o zo spannende , maar Top ervaring om met klasgenoten en leerkrachten in een andere wereld te stappen. De indrukken zijn onvergetelijk.
Nu al kijken de komende leerlingen van groep 7/8 uit naar een mogelijke reis in 2020.
 
Anemieke van HoofBezoek aan Moravská Třebová


Viering 760 jaar Moravská Třebová.

Augustus 2017

Elk jaar is in het laatste weekend van augustus in MT een zogenaamd kasteelfeest met een middeleeuws tintje. Het spreekt vanzelf dat de Stichting daar aanwezig is. Dat doen we graag. Dit jaar was het extra speciaal want MT viert haar 760-jarig bestaan. (Ik vermoed 760 jaar stadsrechten.) Voor die gelegenheid had MT haar partnersteden uitgenodigd om wat extra’s te doen door een plaatselijke band op het plein in het centrum van MT op te laten treden. Wij hadden daarvoor de Vlaardingse coverband van Creedence Clearwater Revival, Harry and the Poorboys gechartered. Vrienden en vriendinnen (vijanden hebben we daar niet) waren het over eens dat dit het muzikale hoogtepunt was. Het plein stroomde vol en stilzitten bij Proud Mary ging echt niet. Onze eigen nachtburgemeester Leo IJdo deed een pakkend duit in het zakje met Born to be Wild als gastzanger. Niet echt CCR maar daar gaf niemand om.
Het bestuur had een kraam ingericht en bemand om Schelvispekel, kaas en haring uit te delen. Ook dat was een groot succes. Met dank aan de inzet van onze collega bestuursleden en de medewerking Leo van Van Toor. Bijzonder was ook het diner dat John, Anita en staf van Hotel de Lutte zaterdagavond in MT hebben verzorgd.
De meeste jaren kunnen we rekenen op een vertegenwoordiging van het gemeentebestuur en zo ook dit jaar. Onze nieuwe burgemeester Annemiek Jetten en de wethouders Hans Versluis, Arnoud Hoekstra en Ruud van Harten waren op speciale uitnodiging van de burgemeester van MT aanwezig. Om de contacten te onderhouden hoort dat en wordt wederzijds zeer gewaardeerd. Net zoals al die andere uitwisselingen en onderlinge contacten van sportclubs, scholen, verenigingen, ondernemers etc.

Gerard Kester
Optreden Moravská Třebová


Viering 760 jaar Moravská Třebová.

Augustus 2017

In het weekend van 23, 24, en 25 augustus waren wij, CCR Coverband “Harry and the Poorboys” te gast in onze zusterstad Moravská Třebová in Tsjechië.
Op donderdag 23 augustus zijn we ’s morgens om zes uur vertrokken in een gehuurde Volkswagen bus en kwamen om ongeveer 21.00 uur aan De ontvangst en verzorging waren niet alleen geweldig maar ook voor ons een bijzondere ervaring.
Het optreden dat wij daar hebben gedaan op vrijdagmiddag was voor ons een groot succes en staat nog steeds vast in ons geheugen. Lieve mensen en zeer gastvrij. Het geheel was ook erg goed georganiseerd door de vereniging die de kontakten met onze zusterstad onderhoud. Wij realiseren ons dat dit een ervaring is die niet voor iedere band is weggelegd, en voelen ons daardoor bijzonder bevoorrecht.
Onze dank gaat uit naar de organisatie en de mensen van Moravská Třebová die het voor ons tot een onvergetelijke happening hebben gemaakt.
Indien nodig of gewenst doen we het graag nog een keer.

Met vriendelijke groeten:

Namens Harry and the Poorboys
Giedus Sebrechts