Bezoek aan Moravská Třebová


Viering 760 jaar Moravská Třebová.

Augustus 2017

Elk jaar is in het laatste weekend van augustus in MT een zogenaamd kasteelfeest met een middeleeuws tintje. Het spreekt vanzelf dat de Stichting daar aanwezig is. Dat doen we graag. Dit jaar was het extra speciaal want MT viert haar 760-jarig bestaan. (Ik vermoed 760 jaar stadsrechten.) Voor die gelegenheid had MT haar partnersteden uitgenodigd om wat extra’s te doen door een plaatselijke band op het plein in het centrum van MT op te laten treden. Wij hadden daarvoor de Vlaardingse coverband van Creedence Clearwater Revival, Harry and the Poorboys gechartered. Vrienden en vriendinnen (vijanden hebben we daar niet) waren het over eens dat dit het muzikale hoogtepunt was. Het plein stroomde vol en stilzitten bij Proud Mary ging echt niet. Onze eigen nachtburgemeester Leo IJdo deed een pakkend duit in het zakje met Born to be Wild als gastzanger. Niet echt CCR maar daar gaf niemand om.
Het bestuur had een kraam ingericht en bemand om Schelvispekel, kaas en haring uit te delen. Ook dat was een groot succes. Met dank aan de inzet van onze collega bestuursleden en de medewerking Leo van Van Toor. Bijzonder was ook het diner dat John, Anita en staf van Hotel de Lutte zaterdagavond in MT hebben verzorgd.
De meeste jaren kunnen we rekenen op een vertegenwoordiging van het gemeentebestuur en zo ook dit jaar. Onze nieuwe burgemeester Annemiek Jetten en de wethouders Hans Versluis, Arnoud Hoekstra en Ruud van Harten waren op speciale uitnodiging van de burgemeester van MT aanwezig. Om de contacten te onderhouden hoort dat en wordt wederzijds zeer gewaardeerd. Net zoals al die andere uitwisselingen en onderlinge contacten van sportclubs, scholen, verenigingen, ondernemers etc.

Gerard Kester

Optreden Moravská Třebová


Viering 760 jaar Moravská Třebová.

Augustus 2017

In het weekend van 23, 24, en 25 augustus waren wij, CCR Coverband “Harry and the Poorboys” te gast in onze zusterstad Moravská Třebová in Tsjechië.
Op donderdag 23 augustus zijn we ’s morgens om zes uur vertrokken in een gehuurde Volkswagen bus en kwamen om ongeveer 21.00 uur aan De ontvangst en verzorging waren niet alleen geweldig maar ook voor ons een bijzondere ervaring.
Het optreden dat wij daar hebben gedaan op vrijdagmiddag was voor ons een groot succes en staat nog steeds vast in ons geheugen. Lieve mensen en zeer gastvrij. Het geheel was ook erg goed georganiseerd door de vereniging die de kontakten met onze zusterstad onderhoud. Wij realiseren ons dat dit een ervaring is die niet voor iedere band is weggelegd, en voelen ons daardoor bijzonder bevoorrecht.
Onze dank gaat uit naar de organisatie en de mensen van Moravská Třebová die het voor ons tot een onvergetelijke happening hebben gemaakt.
Indien nodig of gewenst doen we het graag nog een keer.
Met vriendelijke groeten:

Namens Harry and the Poorboys
Giedus Sebrechts